Varför handgjord tvål?


varför ska man använda handgjord tvål, och inte industritillverkad?

Vi älskar tvål. Älskar. Vi använder det till allt. Och vi skulle kunna prata i dagar om den oerhört komplexa processen bakom tillverkningen av den perfekta tvålen. I industritillverkade hårdtvålar är det mjukgörande glycerinet ofta borttaget och istället har man tillsatt uttorkande ämnen. Detta har bidragit till att tvål felaktigt fått dåligt rykte som uttorkande. I våra handgjorda tvålar är det fuktgivande glycerinet självklart bevarat. Många kunder har berättat att de inte alls behöver smörja in sig efter duschen längre sedan de började använda våra tvålar.

Tycker du att det är konstigt att använda tvålbars och inte flytande tvål, duschkräm och schampo? Det är bara att vänja dig, för de flesta flytande tvålar i svenskars badrum innehåller till större del uttorkande, kemiska och billiga tensidblandningar. Förmodligen vill inte heller du fortsätta använda dessa kemikalieblandningar efter att du testat en av våra härligt krämiga och återfuktande tvålar. Ur miljö- och hållbarhetsperspektiv innebär också valet av en fast tvål att du väljer bort plastförpackningen, att du inte behöver bära hem onödigt vatten och givetvis att du garanterat inte släpper ut ämnen som kan skada havslivet.

Det kan ta lite tid att ställa om sitt hår och sin hårbotten till användning av naturlig schampotvål. I början kan håret upplevas fett och du kan behöva tvätta det oftare. Det beror på att kommersiella schampon är starkt avfettande och hårbotten måste kompensera genom att producera mer fett.  De flesta hår och hårbottnar vänjer sig dock ganska snabbt med en mild shampotvål. Efter att du har har tvättat ditt hår med tvål (som är basisk) kan det vara bra att efterskölja med något surt. Tips om och recept på så kallad surskölj hittar du här