Köpvillkor


Priser och betalning

Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning. Våra priser är angivna i SEK.

Vi erbjuder säker betalning via Swish och Klarna

Vi erbjuder dessutom säker kortbetalning via Visa, Mastercard och Maestro

Vi erbjuder även betalning via Apple Pay, Google Pay och Shop Pay i snabbkassan.

Betalning sker vid beställning.

Leveranser

Efter mottagen order får du ett mail med bekräftelse på beställningen. Då vi producerar småskaligt och ofta på beställning kan leverans dröja upp till en vecka från bekräftad order, men oftast levererar vi inom tre dagar. Om en vara har avvikande leveranstid står det angivet vid respektive vara.

Beställningar skickas med DHL. Sändes till närmsta utlämningsställe att hämta mot sms-avisering.

För köp i Sverige tillkommer 59 kr i frakt. Du får fri frakt vid köp från 700 kr.
För köp i Finland tillkommer 100 kr i frakt. Du får fri frakt vid köp från 1200 kr.
För köp i Danmark tillkommer 90 kr i frakt. Du får fri frakt vid köp från 1100 kr.


Vi skickar även till andra länder i Europa. Kontakta oss då via mail för info om fraktpris. Vi skickar inte till Norge eller Åland.

Om paketet är skadat, anmäl det till postkontoret/utlämningsstället. Hämta inte ut skadat gods.

Ej uthämtade paket

Ej hämtade varor returneras till oss. För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 150:-

Returer

Returer och byten sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Kontakta oss och anmäl retur innan du återsänder produkten.

Återbetalningsskyldighet

Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror.

Ångerrätt

Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar enligt Distansavtalslagen och att du ångrat dig ska tydligt framgå per mail samt information om till vilket konto du vill ha återbetalning. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan. Om avtalet gäller en specialtillverkad vara (såsom doftfria produkter) – eller en vara som fått en tydlig personlig prägel, börjar ångerfristen löpa den dag vi lämnat information. Du betalar själv returfrakt samt en expeditionsavgift om 40 kr.

Du har inte ångerrätt om

Om förseglingen på produkten brutits eller vi kan visa på att produkten på något sätt använts.

När du utnyttjat din ångerrätt

Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den och du får inte öppna produkterna. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

Se även konsumentverket och distansavtalslagen, samt EU:s gemensamma tvistlösningssida genom att klicka här.

Garantier och service

Vi garanterar dig att våra produkter innehåller högsta kvalitet som anges på hemsidan. Våra produkter är registrerade hos Läkemedelsverket enligt svensk lagstiftning. Då Ekendahls produkter tillverkas av naturliga råvaror kan hållbarheten vara kortare än för konstgjorda produkter. Ca 1 år håller produkterna men man förkortar livslängden genom att förvara produkterna på varma, luftiga och ljusa platser. Genom att förvara innehållet i mörka glasförpackningar samt att förvara dem på en sval och mörk plats håller produkterna sig fräscha längre. Naturliga oljor härsknar om den står för länge, då ska den inte användas.

Vi visar tydligt på innehållet i produktbeskrivningen och ansvarar inte för allergiska reaktioner, däremot kommer vi självklart att försöka guida dig till rätt produkter nästa gång du beställer. Då våra produkter är anpassade efter olika hudtyper och som främjar olika ändamål kommer de att vara olika varandra i doft och konsistens. 

Vår produktion är småskalig och utförs med minsta möjliga miljöpåverkan. Vi använder miljövänliga förpackningar och fraktemballage till våra produkter och använder oss inte av onödiga extraförpackningar. Produkterna kommer oftast i mörka glasförpackningar vilket ökar hållbarhet och kvalitet.

Vi följer Läkemedelsverkets föreskrifter och våra produkter är godkända enligt deras riktlinjer.

Private Policy

Du hittar vår integritetspolicy (Privacy Policy) här.

Copyright

Allt innehåll på hemsidan och i butiken tillhör Ekendahls.